RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

В Україні запустили додаток для сплати штрафів за порушення ПДР: що потрібно знати

У Міністерстві внутрішніх справ створили мобільний додаток, що дозволяє перевірити наявність штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Про це повідомляється на сайті МВС.

Такий додаток було створено після запуску з 1 червня системи відеофіксації порушень ПДР.

"Державний мобільний додаток "Штрафи ПДР" дозволяє не тільки сплатити штрафи, які вже виписані, але й оперативно отримувати повідомлення про нові постанови або зміни їх статусу. У додатку є інформація про розміщення на карті камер автоматичної фіксації порушень ПДР", - наголошується в повідомленні .

За допомогою програми можна виконати пошук штрафів, оформлених на транспортний засіб, оформити підписку на отримання повідомлень про винесення нових постанов.

"Не треба чекати, поки постанова надійде у вашу поштову скриньку, а відразу можна оплатити (штраф) онлайн. Нагадуємо, що надається знижка 50% при сплаті штрафу, якщо оплата здійснена протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови", - повідомили в МВС.

Додатком "Штрафи ПДР" також зможуть скористатися ті водії, які не є власниками транспортного засобу. Після фіксації порушення повідомлення поштою прийде безпосередньо власнику авто, а додаток дозволяє будь-якому користувачеві, який оформив передплату, отримати штрафи по даному транспортному засобу.

Детальніше про початок роботи в Україні системи автоматичної відеофіксації порушень ПДР читайте в матеріалі "Апострофа": В Україні запускають відеофіксацію порушень ПДР: що потрібно знати водіям.