RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Вмирають люди: МОЗ пригрозив посиленням карантину в Україні

В Україні знову почала зростати кількість заражених коронавірусною інфекцією, в зв'язку з цим глава МОЗ Максим Степанов заявив, що якщо така тенденція збережеться, будуть вводити додаткові карантинні заходи.

Про це він заявив на брифінгу у четвер, 4 червня.

"Щоб знизити ризик інфікування, потрібно дотримуватися протиепідемічних заходів, які розробили провідні фахівці, і рекомендацій МОЗ. Інакше ми можемо бачити збільшення кількості хворих. МОЗ тоді буде рекомендувати введення якихось додаткових заходів", - заявив Степанов.

Він наголосив, що введення адаптивного карантину передбачає контроль МОЗ над поширенням коронавірусу. З боку ж громадян мають бути присутніми виконання рекомендацій медиків.

"Застосовуючи адаптивний карантин, у нас було розуміння, що буде збільшення хворих. МОЗ повністю контролює ситуацію, по кожному випадку проводяться епідрозслідування. Прошу дотримуватися рекомендацій, які дає МОЗ. COVID-19 - це серйозна хвороба, від якої помирають люди", - резюмував міністр.

Як повідомляв "Апостроф",в Україні з п'ятниці, 5 червня, планують знову пом'якшити карантин - дозволять вільно працювати всім закладам громадського харчування, також будуть дозволені внутрішні авіаперельоти, а з 15 червня - закордонне авіасполучення.