RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Нікого не пропускають: бойовики влаштували жорсткий контроль на пунктах пропуску на Донбасі

Проросійські бойовики на Донбасі нікого не пропускають на підконтрольну українському уряду територію, в тому числі не пускають представників міжнародних організацій.

Про це в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на каналі "Україна" заявив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

За словами Резнікова, гуманітарні організації також звертаються за допомогою до українського уряду з проханням доставити вантажі на окуповані території.

"Кожен день патрулі ОБСЄ не можуть потрапити через КПВВ на окуповані території, тому що окупаційні режими через всі КПВВ в Донецькій і Луганській області не пропускають нікого. Ми отримуємо багато звернень, люди хочуть потрапити в Україну, але не можуть, тому що їх не пропускають окупаційні режими", - пояснив він.

При цьому, як зазначив Резніков, українська сторона повністю не припиняла пропуск через КПВВ і пропускає громадян з гуманітарної потреби.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні продовжують поступове пом'якшення карантину, і вже зовсім скоро будуть відкриті перші контрольні пункти в'їзду/виїзду (КПВВ) на лінії розмежування в зоні проведення ООС.