RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

В оточенні букових лісів: барвисті фото і відео українських Карпат з висоти пташиного польоту

Мальовничий Ужоцький перевал, який знаходиться на межі Закарпатської та Львівської областей в українських Карпатах на висоті 889 метрів, показали на новому відео з висоти пташиного польоту.

Неймовірні кадри опублікувало видання Mukachevo.net.

Ужоцький перевал розташований у Високому Бескиді через Верховинський Вододільний хребет Українських Карпат. Він пролягає на межі Галичини і Закарпаття (Турківського і Великоберезнянського районів).

Його називають наймальовничішою гірською транспортною магістраллю України, а на початку минулого століття тут проходила залізнична колія, що з’єднувала Будапешт та Галичину.

З Ужоцького перевалу бере свій початок річка Уж, назва якої походить через її вигляд струмка-змійки. Перевал розташований серед букових лісів, що знаходяться на території Ужанського національного парку.

Найцікавіше, що тут проходить головний європейський вододіл — лінія, що розділяє басейни європейських річок, одні з яких впадають до Атлантичного океану і морів північної Атлантики, інші — до Середземного моря і морів басейну Середземного моря (а також до Каспійського моря).

Нагадаємо, 4 червня в українські Карпати несподівано прийшла зима - там випав сніг.