RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Є шанс на відпустку: названо перші країни, з якими Україна відновить авіасполучення

Україна вже готується до відновлення авіасполучення з іншими державами. В даний момент є позитивні сигнали, що дозволяють очікувати відновлення авіасполучення з Азербайджаном, Болгарією, Грузією, Туреччиною і Кіпром.

Таку заяву зробив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін.

За його словами, Україна розглядає питання першочергового відкриття авіасполучення з тими країнами, де, крім контрольованої епідемічної ситуації, вже діє регулярне авіасполучення, а також відсутні обмеження на в'їзд громадян України.

"Ми активно продовжуємо опрацьовувати відповідні питання на двосторонньому рівні, і зараз є позитивні сигнали, що дозволяють очікувати відновлення авіасполучення з Азербайджаном, Болгарією, Грузією, Туреччиною і Кіпром. Наші дипломати перебувають в активному переговорному процесі ще з цілою низкою держав, і в міру прогресу ми будемо обов'язково інформувати суспільство", - зазначив він.

Також представник відомства додав, що МЗС активно вивчає зарубіжний досвід і консультується з іноземними партнерами по поступовому відновленню авіаційного сполучення.

"Ми, безумовно, розраховуємо, що країни, які скасували регулярне авіасполучення, поступово будуть його відкривати, почавши, перш за все з внутрішніх рейсів. Також країни поступово зніматимуть обмеження для категорій громадян, яким дозволяється в'їзд в країну. У ЄС це стосуватиметься, перш за все, громадян ЄС", - пояснив він.

Нагадаємо, що за прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня літо в Україні буде по-справжньому спекотним, вже в червні стовпчики термометрів підніматимуться до плюс 34 градусів.