RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Вбивствам треба покласти край: в США зворушливо провели в останню путь Джорджа Флойда, відео

У США пройшли похорони афроамериканця Джорджа Флойда, який загинув під час затримання поліцейськими в Міннеаполісі. Його провели в останню путь в передмісті Х'юстона.

Як пишуть місцеві ЗМІ, траурний захід буd закритим, його змогли відвідати тільки члени сім'ї і друзі покійного. Всього було близько 500 чоловік, хоча до кладовища з Флойдом попрощалися тисячі американців, які вийшли на вулиці міста.

Під час церемонії, яка тривала близько чотирьох годин, до близьких Флойда звернулися духовні лідери, політики, громадські діячі.

Труну з тілом покійного похованли на меморіальному кладовищі в Перленді поруч з матір'ю Флойда. Туди його доставили в катафалку, запряженому двома білими кіньми.

Влада Х'юстона вже вирішила, що 9 червня буде офіційно закріплено на території міста як День Джорджа Флойда.

Як відомо, після загибелі Флойда в багатьох штатах США спалахнули масові протести і заворушення. Сама ж трагедія сталася в Міннеаполісі 25 травня, коли поліцейські використовували жорсткий задушливий прийом при затриманні Флойда, але не розрахували силу.

Як повідомляв "Апостроф", 4 червня в Міннеаполісі відбулася перша церемонія прощання з загиблим через дії поліції афроамериканцем Джорджем Флойдом.