RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Не дає заразитися коронавірусом: в США випробували унікальний препарат

У США почали випробовувати на людях ліки, які можуть убезпечити організм і не дати заразитися коронавірусом.

Про це повідомляє CNN.

Розробкою препарату займалася компанія Regeneron Pharmaceuticals Inc., тестування на людях почалося в різних частинах світу.

У компанії відзначили, що в разі успіху препарату, його вихід на всесвітній ринок запланований на осінь цього року.

"Ми створили унікальний противірусний коктейль з антитіл, який потенційно може запобігти зараженню і лікувати. Він також може не допустити "втечу" вірусу, що дуже важливо в розпал пандемії", - повідомив доктор Джордж Янкопулос.

У нові ліки від Regeneron входять антитіла, які показали найкращий результат в боротьбі з вірусом, вони повинні почати лікувати симптоми COVID-19 і стати захистом для найбільш вразливих категорій населення.

При цьому вчені наголосили, що лікування антитілами - це не вакцинація. Препарат не дасть постійний захист від коронавірусу. Але така пасивна імунізація діє миттєво і потенційно може допомогти в боротьбі з пандемією до появи вакцини від COVID-19.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві ухвалили жорстке рішення щодо карантину, відмовившись від чергового етапу пом'якшення, який вступив в силу з 10 червня.

Нагадаємо, що станом на 11 червня в Україні за кількістю підтверджених випадків зараження коронавірусом продовжує лідирувати Чернівецька область - зафіксовано 3 793 хворих.