RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

СБУ повідомила Стерненко про підозру: що говорить активіст

СБУ повідомила про підозру у вбивстві активісту і колишньому главі одеського відділення "Правого сектора" Сергію Стерненко, який смертельно поранив у 2018 році чоловіка, який напав на нього.

Про це активіст написав в Facebook.

Йому пред'явили звинувачення за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу.

"Мені повідомили про підозру... незважаючи на те, що, по-перше, не було вбивства, а була необхідна оборона, що слідчий раніше сам і визнав, коли повідомив про підозри нападникам, по-друге, по ножу є кілька експертиз, які встановлюють, що він не є холодною зброєю", - написав Стерненко.

Активіст сам прийшов в СБУ, незважаючи на те, що йому погрожували силовим приводом.

Нагадаємо, ввечері 24 травня 2018 року Стерненко чинив опір двом чоловікам, які намагалися на нього напасти. В результаті один із нападників отримав смертельне поранення в живіт і помер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Сергія Стерненко намагалися вбити пострілом в голову . А перший напад на активіста сталося 7 лютого . Тоді він також отримав травму голови і поранення руки. Напади на себе активіст пов'язує з громадською діяльністю.