RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Українцям загрожує посилення карантину: голова МОЗ зробив тривожну заяву

Міністерство охорони здоров'я запропонує додаткові термінові рішення у зв'язку з погіршенням ситуації з коронавірусом в Україні.

Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, за минулу добу в Україні зафіксовано антирекорд за кількістю підтверджених випадків Covid-19 (689 нових випадків).

"Такого антирекорду у нас ще не було. Навіть у найважчі часи, в квітні, коли була напружена ситуація, у нас ніколи не було 689 хворих протягом одного дня. Вже протягом тижня ми спостерігаємо підвищену кількість зареєстрованих випадків коронавірусної хвороби. Вже протягом тижня я, як міністр охорони здоров'я, прошу вас дотримуватися правил безпеки та рекомендацій. У цій ситуації ми будемо терміново пропонувати проведення певних заходів задля здоров'я українців", - сказав Степанов.

Він підкреслив, що пом'якшення карантину не означає скасування протиепідемічних заходів (таких як масковий режим або використання антисептиків).

На думку міністра, рекордна захворюваність коронавірусом пов'язана з ігноруванням громадянами вимог карантину.

"Подивіться на вулиці, подивіться навколо вас. Ми всі вийшли з карантину, ми всі вирішили, що його вже немає, що загрози Covid-19 більше немає. Просто подивіться на цифри, які ми кожен день фіксуємо. Не тільки на хворих, а й на померлих", - сказав Степанов.

Як повідомляв "Апостроф", з 10 червня в Україні почався новий етап пом'якшення карантинних обмежень у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Зокрема, відновили роботу бази відпочинку та санаторії (за винятком дитячих таборів), також дозволено проведення масових культурних заходів за умови присутності не більше однієї людини на 5 квадратних метрів площі.