RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

В Україні до Дня Росії путінським дипломатам передали "привіт" з натяком: фото

Напередодні так званого дня Росії, який святкується в РФ 12 червня, бігборди з гербом Департаменту контррозвідки з'явилися поруч з російськими консульствами у Львові та Одесі, а також у Києві - біля посольства. По сусідству з геконсульством в Харкові намалювали патріотичний мурал.

Фото цих об'єктів опублікував в своєму Telegram-каналі журналіст Андрій Цаплієнко.

За його словами, бігборди з гербом Департаменту контррозвідки майже одночасно зросли поруч з консульствами РФ у Львові та Одесі. У Києві на Повітрофлотському проспекті, перед посольством Росії теж височить орел контррозвідників, який стискає двоголову змію.

"Привітання з прозорим натяком, враховуючи, що російські диппредставництва це легальний "дах" для агентури ФСБ і ГРУ в нашій країні", - написав журналіст.

Тим часом в Харкові група художників завершила роботу над Мураль на бічній стіні п'ятиповерхового будинку по вулиці Політехнічній, 17 перед вікнами російського диппредставництва. На малюнку розміром приблизно 10 на 10 метрів зображений козак на коні, який списом вражає двоголового монстра з коронами на голові. У верхньому кутку Мура розміщений герб контррозвідки України, а також напис "Пам'ятаємо - перемагаємо!".

Як раніше повідомляв "Апостроф", контррозвідники СБУ затримали в Харкові українця, який працював на один з розвідувальних центрів Генштабу Росії.