RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Куди буде можна літати з 15 червня: в МОЗ анонсували країни

З 15 червня в Україні відновлюють авіасполучення з деякими країнами.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Країни вже розділили за двома показниками, які залежать від ситуації з коронавірусом. До "червоних" відносять ті, де випадків зараження більші, ніж в Україні. "Зеленою" зоною назвали країни зі стабільною ситуацією з COVID-19.

"Червона зона - це країни з великим поширенням коронавірусної хвороби, з гіршого епідеміологічною ситуацією, ніж в Україні. Ми це робимо за показником кількості активних захворювань на 100 тисяч населення. Тобто, скільки безпосередньо на певну дату і на 100 тисяч населення. Цей показник будемо встановлювати на рівні 40 на 100 тисяч населення. Тобто країни, де більше, ніж цей показник, будуть перебувати в "червоній" зоні. А країни, де менше, - в "зеленій", - сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, "іноземці, які прилітають в Україну, повинні мати страховий поліс, що покриває лікування COVID-19".

"Ті громадяни, які прибудуть з країн, віднесених до "червоної" зони, будуть проходити самоізоляцію або самообсервацію. Іноземці, які будуть прилітати з країн "зеленої" зони, не повинні проходити відповідно всі ці речі", - додав Степанов.

Як повідомляв "Апостроф", єврокомісар з питань внутрішніх справ Ілва Йоханссон заявила, що не всі країни погодилися з умовами для повторного відкриття кордонів, причому деякі з них поспішають більше інших.