RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Зеленський вніс в Раду закон про скасування державної підсумкової атестації для школярів

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект №3669 "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року", яким пропонується скасувати державну підсумкову атестацію в 2020 році через ситуацію з коронавірусом.

Документ опубліковано на сайті українського парламенту 17 червня і визначено як невідкладний.

У законопроекті пропонується звільнити школярів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти в 2019/2020 навчальному році від проходження державної підсумкової атестації в 2020 році.

Ті, хто завершують здобуття повної загальної середньої освіти в 2019/2020 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, в тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням.

Що це означає

Напередодні в Міносвіти заявили, що через епідемію коронавірусу COVID-19, вірогідно, зовнішнє незалежне оцінювання складатимуть лише ті абітурієнти, хто в цьому році вступає до університету. Як відомо, результати ЗНО зараховувалися для школярів як державна підсумкова атестація.

Коли в Україні має пройти ЗНО?

Основна сесія ЗНО повинна пройти з 25 червня до 17 липня. На неї зареєструвалися 379 тисяч 493 людини.

Як повідомляв "Апостроф", раніше освітній омбудсмен України Сергій Горбачов припустив, що в Україні можуть скасувати зовнішнє незалежне оцінювання.

До слова, через скасування пробного ЗНО назріває новий скандал. УЦОЯО закликав Кабмін спростити реалізацію повернення коштів учасникам скасованого пробного ЗНО, щоб не викликати масового обурення тривалим механізмом.