RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Волонтери розсекретили шлях російських окупантів на Донбас: кадри з безпілотника

Волонтери міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm опублікували унікальну аерофотозйомку вторгнення російських колон на територію окупованої частини Луганської області із зазначенням точних координат на місцевості.

Знімки з безпілотного літального апарату СММ ОБСЄ з геолокаційні прив'язкою були оприлюднені в середу, 17 червня.

Потайний проїзд автоколони вантажівок на територію України в непідконтрольному районі Луганської області поблизу кордону з Російською Федерацією в місцях, не обладнаних системою пропуску, було зафіксовано в щоденному звіті СММ ОБСЄ від 6 червня 2020 року.

Однак, в наданому звіті не вистачало візуальних деталей, які могли б підтвердити грубе порушення з боку Російської Федерації.

Волонтерам міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm вдалося отримати точні координати знімків на місцевості, зокрема точку їх прибуття в Луганській області.

На першому знімку колону вантажівок зафіксовано безпосередньо біля кордону з РФ в координатах: 48.160698, 39.904193.

Другий знімок фіксує прибуття вантажівок в точку з координатами в Луганську: 48.538979, 39.325941.

Як встановили волонтери InformNapalm, ця територія давно використовується російськими окупаційними військами в якості бази для окремого батальйону матеріального забезпечення 2-го Армійського Корпусу.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилося чергове фото, що ілюструє "повзучу анексію" РФ на Донбасі - окупанти поставили на КПВВ "Оленівка" зі свого боку напис "Росія".