RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В Україні можуть заборонити продавати електронні сигарети неповнолітнім: подробиці

Кабінет міністрів хоче заборонити продаж електронних сигарет особам, які не досягли 18 років, на рівні з традиційними тютюновими виробами.

Відповідний проект закону №3628 уряд вніс до Верховної Ради.

Планується заборонити і продаж товарів дитячого асортименту, що імітують тютюнові вироби або електронні сигарети.

Планують ввести штрафи за порушення закону, якщо його приймуть.

Штрафом карається порушення правил торгівлі пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами і рідинами, використовуваними в них. Отже, порушення правил торгівлі цими товарами, в тому числі і електронними сигаретами, тягне за собою штраф від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6800 - 13600 гривень).

Торгівлю пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами і рідинами, використовуваними в електронних сигаретах, з рук хочуть карати таким же штрафом з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу цих товарів.

Якщо ж правила продажу порушує особа, яку протягом року вже штрафували за таке ж порушення, його чекає адмінстягнення в розмірі від 800 до 1400 таких мінімумів (13 600 - 23 800 гривень) з конфіскацією предметів торгівлі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у 2020 році на Україну чекає подорожчання сигаретної продукції на 20%, а ментолові сигарети і зовсім заборонять продавати.

Також, Служба безпеки України накрила злочинну групу, яка виготовляла підроблені сигарети і переправляла їх контрабандою в країни Євросоюзу.