RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

На популярному українському курорті будуть жорстко перевіряти пляжі: що відомо

В Одеській області збільшилися випадки зараження коронавірусом, тому перевірятимуть пляжі на дотримання відпочиваючими карантинних правил.

Про це повідомляє голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций на своїй Facebook-сторінці.

За його словами, за останній тиждень, в порівнянні з попереднім, спостерігається зростання лабораторно підтверджених випадків в 1,7 рази (133 випадки проти 80).

За минулу добу в Одеській області діагноз підтвердився у 32 пацієнтів. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано два летальних випадки.

Разом з тим епідемічна ситуація залишається стійкою. Загальна кількість хворих в області становить 1 234.

Найбільші осередки спостерігаються в:

  • Одесі - 301 випадок;
  • Болградському районі - 100 випадків;
  • Подільському районі - 449 випадків.

Через нехтування санітарними правилами, на карантин закрито три села в Одеській області, а в Болградському районі закриті ринки, торгові центри, ресторани.

20 червня через нестійку епідемічну ситуацію було проведено екстрене засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій. Наступного тижня в Одеській області почнуться посилені перевірки пляжів, ринків, підприємств громадського харчування і транспорту щодо дотримання заходів із запобігання поширенню коронавірусу.

На територіях курортних районів Одеської області буде створено рейдові групи з контролю за дотриманням карантинних норм громадянами, які відвідують пляжі і бази відпочинку. Поліція жорстко реагуватиме на порушення санітарних правил.

"Я впевнений, ніхто не хоче, щоб в Одеській області поновлювалися жорсткі карантинні обмеження, а улюблені місця знову закрилися. Але адаптивний карантин є ефективним лише при свідомій поведінці всіх громадян. Тому ще раз закликаю відповідально ставитися до рекомендацій Міністерства охорони здоров'я і уникати місць великого скупчення людей, носити маску і частіше мити руки", - написав Куций.

Як повідомляв "Апостроф", незважаючи на карантин в курортне селище Кирилівка на вихідні приїхало багато туристів.