RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Суд відпустив на море підозрюваного у вбивстві ветерана АТО "Сармата": скандальні деталі

Суд звільнив від домашнього арешту бізнесмена Євгена Бродського, якого звинувачують в організації вбивства ветерана бойових дій на Донбасі Віталія Олешка (позивний "Сармат"), щоб він 5 днів відпочив на морі.

Про це сказано в постанові Бердянського міськрайонного суду, опублікованому на сайті "Громадське".

Суд задовольнив клопотання адвоката обвинуваченого, який аргументував його тим, що Євгену Бродському з дітьми нібито потрібно пройти оздоровлення в місті Бердянську. Підозрюваного звільнили від домашнього арешту за місцем проживання на 5 днів - до 22 червня включно.

Для зміцнення дитячого здоров'я чомусь було обрано базу відпочинку Sun resort, розташовану на косі.

За словами бойових товаришів Віталія Олешка, Євген Бродський скористався відпусткою, щоб відзначити свій день народження. Крім того, він міг скористатися нагодою, щоб зустрітися з іншими обвинуваченими у справі, яких суд теж відпустив під домашній арешт.

Друзі "Сармата" вже 12 день голодують заради того, щоб всіх обвинувачених повернули в СІЗО.

Нагадаємо, що раніше суд звільнив з-під варти 4 обвинувачених, серед яких Михайло Сигида, який відбуває домашній арешт в Бердянську.

Учасник бойових дій на сході України Віталія Олешко на позивний "Сармат" був убитий двома пострілами в спину і голову вдень 31 липня 2018 у власного готелю в Бердянську, де він жив зі своєю сім'єю. Підозрюваних виконавців злочину затримали того ж дня. В кінці серпня Артем Матюшин два викривальні показання щодо ймовірного організатора вбивства Михайла Сигиди.

Всього у справі 11 фігурантів. Серед обвинувачених в організації та скоєнні вбивства Віталія Олешко сім чоловік: Михайло Сигида, Євген Бродський, Віктор Власюк - ймовірні організатори злочину; Артем Матюшин, Володимир Обухів, Микола Ломако, Максим Владімірінков - вірогідні виконавці. Ще двоє, ймовірно могли стежити за "Сарматом" напередодні вбивства, члени так званої групи Власюка - Денис Зеленкін і Тарас Мовчан. 28 липня 2019 справу передали в суд.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стали відомими ім'я і подробиці біографії одного з замовників і організаторів вбивства активіста, ветерана АТО Віталія Олешка з позивним "Сармат".