RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

ЗНО в Україні можуть проводити за новими правилами через пандемію: подробиці

Кабінет міністрів має намір коригувати умови проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в тих регіонах, де ситуація з поширенням коронавирусной інфекцією буде небезпечною для учасників.

Про це йшла мова на традиційній селекторній нараді щодо запобігання поширення коронавірусу, яка відбулася в понеділок, 22 червня, у президента України Володимира Зеленського за участю представників уряду і правоохоронних органів.

"Коронавірус коригує наші плани у всіх галузях. Маємо дбати про безпеку дітей, особливо коли у них відповідальний період ЗНО", - підкреслив на нараді Володимир Зеленський.

В уряді повідомили, що показник захворюваності на коронавірус в Україні (46,8 випадків на 100 тисяч населення) поки не досяг маркера, після якого треба приймати рішення про епідемічну ситуацію - 60 осіб на 100 тисяч населення.

Однак, в деяких регіонах України, зокрема на Закарпатті, досить напружена ситуація щодо створення умов для безпечного проведення ЗНО. Тому уряд разом з місцевою владою буде вживати необхідних заходів в тих регіонах, де епідемічна ситуація не буде задовільною. Кабмін поки напрацьовує рішення щодо коригування умов проведення ЗНО для безпеки дітей.

Як повідомляв "Апостроф", раніше тимчасово виконуюча обов'язки міністра освіти і науки України Любомира Мандзій заявила, що до проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в Україні все готово, і воно відбудеться в безпечних умовах.