RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

​Зеленський "увійшов" до хитрих далекобійників і назвав їх нехорошим словом: відео

Президент України Володимир Зеленський "вилаяв" далекобійників, які їдуть в перевантаженому транспорті українськими дорогами.

Глава держави записав відеозвернення.

"Ви знаєте, ми тут робимо "велике будівництво" в країні, будуємо тисячі доріг, думаємо, як побудувати, згідно з планом, як в цьому році все встигнути, де взяти ці гроші. І вже будуємо, і вже багато доріг побудували. Не знав, що є така проблема, як зберегти дороги", - сказав Зеленський.

Журналіст Сергій Грішин опублікував на своїй Facebook-сторінці саме відео та скріншот із закритого чату для далекобійників, де розповідають шляхи об'їзду ваг для фур.

За словами гаранта, українськими дорогами їздять різні перевантажені машини, водіям яких "все одно, що держава витрачає на один кілометр державних доріг приблизно 1 млн доларів".

Зеленський нагадав, що існує домовленість із Службою безпеки, Національною поліцією, з Державтоінспекцією зробити пропускні пункти, щоб не було перевантаження автомобілів.

"Але все одно не можемо зрозуміти - як вони об'їжджають. То вони вночі перевантажені їдуть і розбивають дороги, то чомусь об'їжджають центральні дороги", - сказав він.

Глава держави уточнив, що знайшов в соцмережах групу під назвою "ГВК-Ваговий контроль", в якій 17 864 людини, і приєднався до неї.

"Подивився, як далекобійники один одному говорять, куди їхати куди не їхат ... Чесно кажучи, розвеселили ви мене. Хотів би вам сказати, що ви, хлопці, - засранці. Ми тут хочемо щось хороше зробити для країни, а ви допомагати не можете, то хоча б трохи не заважайте. Добре? Тому що все одно всі чати ми знайдемо, і вас також знайдемо, і буде боляче", - попередив він далекобійників-порушників.

Як повідомляв "Апостроф", на Бориспільському шосе в Києві сталася серйозна аварія, в результаті якої завантажена фура DAF з'їхала з дороги, знесла близько десяти метрів відбійника і врізалася в стовп.