RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Будуть повені та шквали: синоптики дали тривожний прогноз погоди в Україні на липень

В Україні липень буде дощовим з перших днів місяця. Зокрема, в країні очікуються сильні зливи, повені та шквали.

Як повідомляє "Апостроф", про це в коментарі "Сегодня" розповів народний синоптик Леонід Горбань.

За його підрахунками, сильні дощі пройдуть через день в першій декаді, але тільки 1-3 липня (в залежності від регіону) це будуть серйозні зливи.

"Потім нас чекає 10 днів спеки, температура вдень підвищиться до +33 градусів і вище. Не врятує навіть дощ, який пройде 14-15 червня, навпаки, після нього стане ще спекотніше. Лише до початку третьої декади температура знизиться, але не набагато - до + 25-27 вдень. А ось останні 10 днів липня - знову дощові, причому в районі 25 числа пройдуть сильні зливи, через що може бути повінь на гірських річках", - зазначив синоптик.

За його розрахунками, за липень має випасти в середньому до 50 мм опадів, які принесуть в третій декаді не прохолоду, а навіть холод, як для літа.

"Липень, як і червень, в цьому році очікується дощовим і з мінливими температурами, а ось серпень, навпаки, буде сухим і стабільно жарким", - сказав Горбань.

У свою чергу заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко зазначив, що липень виявиться найтеплішим місяцем в році, але з грозами, шквалами, зливами і жаркими посушливими періодами.

"Будуть грози, зливи зі шквалами та градом, весь набір природних явищ, характерних для липня. Середньомісячна температура в липні очікується 20-25 градусів тепла, в гірських районах 16-17 градусів тепла ... Опади можливі від 36 мм на півдні до 95 мм в західних регіонах, що в межах 90-100% за базовий період спостережень. у Карпатському регіоні - 104-165 мм опадів, це навіть більше, ніж в червні ", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше народний синоптик Леонід Горбань дав детальний прогноз погоди на літо.