RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Викрали сестру і погрожували: жертва "копів" в Кагарлику розкрила страшні деталі злочину

У Києві пройшла прес-конференція за участю Нелі Погребіцької - жінки, яку в Кагарлику Київської області згвалтували "копи" прямо в поліцейській дільниці. Учасники заходу, а це були відомі нардепи, правозахисники і адвокати ознайомили громадськість з подробицями резонансної справи.

"Апостроф" наводить основні тези, що прозвучали на прес-конференції.

У справі з'явилася що одна жертва

Адвокатка постраждалої від злочинних дій поліцейських Нелі Погребіцької Олена Сотник повідомила, що відносно неповнолітньої сестри Нелі Алли ті самі підозрювані також вчинили незаконні дії.

"У нас є ще один фігурант у цій справі і ми заяву вже подали. Про вчинення злочину відносно малолітньої сестри Нелі, яку звуть Алла. Відносно неї також ці самі підозрювані, за декілька годин до того як почалися події з Нелею, вчиняли незаконні дії як з неповнолітньою", - заявила Сотник.

Вона додала, що поліцейські фактично викрали дівчину і вчиняли слідчі дії без будь-яких підстав і санкцій.

"Я скоро повернуся і ви тоді отримаєте"

Один підозрюваних у згвалтуванні Микола Кузів погрожував Нелі і членам її родини розправою. За словами Сотник, це і стало однією з причин, що Неля Погребецька наважилася про все відверто розповісти.

"Ми думали, чи варто їй зустрічатися та розмовляти з журналістами. Через те, що вона перебуває у дуже серйозному і психологічно важкому стані, вона за себе боїться і за свою родину. Коли заарештовували одного з фігурантів, Миколу Кузіва, він чітко сказав - "я скоро повернуся і ви зрозумієте, ви тоді отримаєте". Погрози ці лунали і сама Неля, і її родина живуть у страху", - зазначила Сотник.

Погрози почалися задовго до згвалтування

Як з'ясувалося на прес-конференції, Неліна мама ще 13 травня подала до поліції заяву про погрози Миколи Кузіва - одного з підозрюваних. І ця справа жодним чином не мала належної реакції.

"Пан Клименко обіцяв, що в не буде особиста охорона. Вона дійсно є фігурантом резонансної справи, справи яка сколихнула всю країну та нагадала про Врадіївку, про Переяслав-Хмельницький.... І сьогодні Неліна справа, яка є важкою, але пріоритетною для всієї країни", - наголосила адвокат.

"На сьогодні ключовими у цій справі є експертизи. Тому що експертизи доводять ті обставини, на які посилаємось ми, як сторона потерпілої. На превеликий жаль, і для мене це дивно, не тому, що це резонансна справа. Загальна практика говорить про те, що подібні експертизи максимум у таких справах - це два тижні. Вже пройшов місяць, а у нас є результати далеко не всіх експертиз. Зараз призначаються додаткові, теж дуже важливі, які остаточно встановлять факт зґвалтування", - сказала Сотник.

Екс-адвокат гальмував хід розслідування

Народний депутат Олександра Устінова повідомила, що Нелі Погребіцькій надали адвоката, який, за словами Устінової, "схоже є знайомим пана Геращенка". За її словами, колишній захисник Євген Мельниченко намагався спустити справу на гальмах - за три тижні своєї роботи не зміг ознайомитися з матеріалами справи.

"Це адвокат, який за три тижні не подав жодного клопотання у справ і не ознайомився з матеріалами. Три тижні адвокат не брав до рук документів. Не було подання жодного клопотання ні про проведення експертиз, ні щодо слідчих дій. Адвокат навіть не їздив з потерпілою на допит. Ми чудово розуміємо, що це було зроблено спеціально для того, щоб спускати це на гальмах", - заявила народна депутатка.

Вимагатиме сатисфакції

Адвокати Нелі Погребіцької поки не можуть назвати навіть приблизну суму компенсації, яку вимагатимуть на користь своєї підопічної.

Сама потерпіла не дала жодного коментаря за весь час прес-конференції і після неї.

Адвокат Олена Сотник заявила, що говорити про компенсацію можна буде тільки наступного тижня, коли буде проведена експертиза.

"Експерт проводить психологічну і фізичну експертизу. Оцінює стан людини: які страждання були нанесені, які від цих подій відбулися зміни у здоров'ї" , - наголосила Сотник.

Нагадаємо, 25 травня Україна сколихнула новина про те, що в Кагарлику Київської області двоє поліцейських по-звірячому познущалися над дівчиною - її катували, після чого згвалтували. Сама жертва потрапила в лікарню після події.

Також повідомлялося, що 26 травня в Києві Голосіївський районний суд обрав запобіжний захід для затриманих у справі про групове згвалтування поліцейськими жінки в Кагарлику.