RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Рейдер, який вимагає гроші на будівництвах: вкладники "Аркади" виступили проти Ігоря Мірошниченка

Вкладники банку "Аркада" вимагають від мера Віталія Кличка та Київської міської державної адміністрації не перешкоджати будівництву житлових масивів "Патріотики на озерах", "Патріотики" і ЖК "Еврика".

Про це вони заявили на мітингу під КМДА.

"Відбувся рейд проти банку "Аркада". У 2016 році з Мірошниченко (депутат Київради) та його командою під заступництвом Кличка було зроблено все, щоб банк "Аркада" не міг здати будинки і заселити людей. Постраждали 13 тисяч інвесторів від трьох ЖК - "Еврика", "Патріотика", "Патріотика на озерах", у яких є цивілізований план по збереженню всіх зелених насаджень", - заявляють учасники мітингу.

Крім того, вкладники банку "Аркада" прогнали з-під будівлі мерії підлітків і пенсіонерів з символікою громадських організацій "Стоп свавілля" і "Твердиня", яких звіз на Хрещатик Ігор Мірошниченко. За словами інвесторів, псевдоактівістам обіцяли заплатити за участь в акції по кілька сот гривень.

"Мірошниченко - це справжній рейдер, який бігає по будівництвах, "пресує" забудовників і вимагає у них гроші. Саме тому він втік від нас і зник в стінах КМДА, і не хоче з нами розмовляти", - заявили інвестори банку "Аркада".

Раніше політолог Віктор Таран заявив, що організації "Твердиня" і "Стоп Свавіллю" почали активно розміщувати платні публікації у ЗМІ і збирати на акції масовку з пенсіонерок.

"Останні роки він займався організацією нечисленних пікетів вузького кола забудовників, прикриваючись Комісією з перевірки інформації про резонансні об'єкти будівництва. Тепер вони, судячи з усього, активно включилися у виборчу кампанію. Можливо, тому у "активістів" раптово з'явилися гроші на мітингувальників, професійну відеозйомку з дрона і дорогу джинсу в ЗМІ. Їх акції і заяви активно розганяються сайтами з однаковим текстом. А це десятки тисяч доларів, які навряд чи знайдуться у простих активістів", - зазначив політолог.

Як повідомлялося раніше в сюжеті Espreso.TV, пенсіонери з символікою "Стоп Свавіллю" і "Твердиня" пікетують офіси великих забудовників в Києві.