RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Мітинг шахтарів під Радою: з'явилася відповідь Зеленського

Президент України Володимир Зеленський поставив завдання вирішити проблеми шахтарів, зокрема з відновленням нормальної роботи шахт і виплатою їм боргів.

Про це заявила заступник керівника Офісу Президента Юлія Ковалів після зустрічі з шахтарями.

За її словами, 26 червня, Кабмін прийняв необхідні рішення для виділення з бюджету близько 340 млн грн на погашення заборгованості по заробітній платі працівникам усіх державних шахт.

"Станом на сьогодні та заборгованість, яка була накопичена з початку року, повинна була бути погашена. Уряд ухвалив всі необхідні рішення за дуже короткий термін", - констатувала Ковалів.

Заступник керівника Офісу Президента зазначила, що всі проблемні питання, які зараз є в енергетиці в цілому і вугільній галузі зокрема, накопичувалися протягом тривалого періоду. Тому їх рішення вимагає певного часу.

Відзначається, що в зустрічі взяли участь представники шахтарських організацій, зокрема глава Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець. Серед учасників акції, що відбулася під Офісом Президента, - шахтарі "Мірноградугля", "Добропіллявугілля", "Селідоввугілля", представники шахт Львівсько-Волинського басейну.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Луганській області сталася трагедія - на шахті "Привольнянська" стався обвал, в результаті під завалами загинув гірник.