RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Відпочинок в Єгипті: коли можна летіти, ціни і кращі місця для туристів

Єгипет з 1 липня відновлює авіасполучення, тому українці можуть летіти у відпустку на популярні курорти.

"Апостроф" розповідає про ціни на тури і кращі місця для відпочинку.

У той же час МОЗ внесло Єгипет в "червону зону", де багато випадків зараження коронавірусом. Тому не рекомендують планувати подорож в цю країну.

Ціни

Вартість турів в Єгипет влітку знижується через спекотну погоду. У липні за готель на 7 днів треба заплатити 700-900 доларів. Але для економних туристів відпочинок обійдеться в 300 у.о. з людини. З харчуванням "все включено" ціна може досягати і 2 тисяч доларів. Також це залежить від розташування і категорії готелю.

У серпні середня ціна коливається в районі 900-1400 доларів за тур. Прогулянка на яхті обійдеться в 40 у.о., підводний човен - 60 у.о. Відвідування аквапарку коштує до 40 доларів, безкоштовно можна відвідати, якщо він знаходиться на території готелю.

Цікаві місця Єгипту

Єгипетські копти

Щоб більше дізнатися про країну буде корисно заглибитися в її історію. Також потрібно дізнатися про культуру людей, які проживають на цій території.

Копти говорять на єгипетському діалекті арабської мови. Коптська мова збереглася тільки в церкві. Вони сповідують християнство, а незначна частина - це християни-уніати. Коптські церкви можна знайти майже в кожному місті Єгипту.

Храм Луксора

Пам'ятка розташована на правому березі Нілу, в межах сучасного міста Луксор. Храм - це руїни центрального храмового комплексу Амона-Ра.

Гора Синай

Її ще називають "гора Гореб", "гора Муса", "Гебель Муса" або "Джабал-Муса", що означає "гора Мойсея". Там в печері, згідно з Біблією, протягом сорока днів і ночей ховався Мойсей.

На північному схилі гори розташований православний печерний храм пророка Іллі та його колодязь, а також православна каплиця Богородиці. А біля підніжжя гори стоїть монастир Святої Катерини.

Гора Синай має висоту понад 2 тисячі метрів і розташована на Синайському півострові.

Фортеця Цитадель Кайтбея

Ця фортеця 15 століття знаходиться в місті Олександрія. Цитадель була закладена в 1477 році мамлюцкім султаном Аль-Ашрафом Саїф аль-Діном Кайтбеем. Фортеця Цитадель Кайтбея зведена на місці одного з Семи чудес стародавнього світу - Олександрійського маяка.

Блакитна діра в Червоному морі

Вона знаходиться недалеко від Дахаба в Єгипті. Це місце вважається найнебезпечнішим в світі для занурень з аквалангом. Це місце часто називають "Цвинтарем дайверів".

Глибина діри становить близько 130 метрів.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", Єгипет з 27 червня послабив карантинні заходи, а з 1 липня відновить регулярне і чартерне авіасполучення.