RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Загрожує масовими смертями: в Україні заявили про можливе закриття популярних курортів

Україна на порозі нових додаткових заходів карантину щодо курортів. Так, через зростання числа хворих на коронавірус можуть закрити пляжі Одеси.

Як повідомляє "Апостроф", таку заяву в ефірі ТСН зробив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, обмежувальні заходи не будуть посилювати в тому випадку, якщо люди будуть дотримуватися рекомендованих епідеміологічних правил.

"Звичайно, можливе (закриття курортів, зокрема в Одесі - "Апостроф"). Ми зараз спостерігаємо збільшення в деяких областях кількості зайнятих ліжок. Так, наприклад, Закарпаття - це 71%. По лікарнях першої хвилі, ми розгортаємо лікарні другої, третьої хвилі. Аналогічно, 56% - у Волинській області. Добираються до 50% - Рівненська , Вінницька, Львівська області, Київ. І тому ми не виключаємо, що можемо рекомендувати, тобто вводити додаткові обмежувальні заходи, щоб подолати коронавірус", - сказав Степанов.

За словами міністра, люди повинні розуміти важливість дотримання соціальної дистанції, носіння масок і рукавичок, дезінфекції рук.

Степанов підкреслив, що захворюваність коронавірусом спаде відразу після того, як українці почнуть виконувати поради МОЗ.

"Але я хочу ще раз нагадати, якщо не користуються нашими рекомендаціями, які ми даємо, ми не в змозі тоді зупинити COVID-19. Якщо користуються, у нас зростання буде значно менше і в якийсь період у нас не буде зовсім зростання захворюваності", - завершив він.

Нагадаємо, що через карантин і закриті кордони українці, швидше за все, проведуть свою відпустку-2020 на батьківщині.