RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Де українці зможуть провести відпустку влітку в 2020 році за кордоном: перелік країн

З тих пір як Україна відновила міжнародне авіасполучення, у жителів країни з'явилася можливість відвідувати курорти за кордоном.

"Апостроф". розповідає які країни можна відвідати українцям.

Албанія стала першою країною, куди вилетів чартерний рейс з відпочиваючими українцями - це сталося 26 червня.

Туреччина

Туреччина відкрила свої кордони для українських туристів 1 липня. Цей напрям виявився дуже популярним серед наших громадян, незважаючи на збільшення вартості відпочинку. Цього року вартість путівки в Туреччину вище на 15-20%. По приїзду в країну, всі туристи повинні здати тест на коронавірус в аеропорту.

У готелях відпочиваючі повинні тримати дистанцію, а під час трансферів обов'язково надягати маску. Страви шведського столу будуть подаватися тільки офіціантами. Анімація для дітей буде працювати, але з дотриманням дистанції. Басейни відкриють, але збільшать в них вміст хлору.

Чорногорія

Чорногорія теж значно подорожчала. Номер без харчування на двох коштуватиме близько 15 тисяч гривень. Умова для в'їзду в країну - негативний результат ПЛР-тесту, отриманий не більше ніж за 48 годин до вильоту. Нагадаємо, що на початку червня Чорногорія офіційно оголосила про завершення епідемії коронавірусу в країні.

Північна Македонія

Північна Македонія відкрила свої кордони 1 липня. Для бажаючих відвідати країну немає ніяких обмежень. Після повернення, українцям потрібно буде пройти самоізоляцію або зробити тест на COVID-19.

Єгипет

В Єгипті туристів візьмуть при наявності негативного ПЛР-тесту, зробленого за 72 години до вильоту. Готелі будуть заповнені туристами тільки на половину, дезінфекції на територіях загального користування будуть проводитися щогодини. Система харчування all inclusive буде діяти, але їжу за стіл відпочиваючим будуть приносити офіціанти.

ОАЕ

Дубай, найбільше місто Об'єднаних Арабських Еміратів, буде приймати туристів з 7 липня. Щоб відвідати країну, потрібен негативний результат ПЛР-тесту, отриманий протягом 96 годин до вильоту. Після повернення з ОАЕ, українцям доведеться пройти 14 днів самоізоляції.

Хорватія

В'їзд до Хорватії можливий на автомобілі або автобусі. Для того щоб відвідати країну, українцям потрібно мати підтвердження бронювання житла.

Також для українців відкриті кордони Сербії, Великобританії, Ірландії, Мексики, Танзанії та Замбії. Українці, які приїдуть до Словенії або Білорусі, повинні будуть пройти там 14-денну самоізоляцію в домашніх умовах.

У США введено обмеження на в'їзд в країну українцям, які протягом останніх 14 днів перебували на території будь-якої з країн членів Шенгенської Угоди, Великобританії, Ірландії, а також Бразилії, Китайської Народної Республіки та Ісламської Республіки.

Туніс

Туніс відкрив туристичний сезон, але приймає тільки туристів з "зеленої" і "помаранчевої" зони - за показниками хворих коронавірусом. Україна поки що перебуває в "червоній зоні". Наші громадяни зможуть відвідати Туніс після зменшення кількості хворих на COVID-19.

Грузія

Грузія не відкриє кордони з 1 липня. За заявою міністра економіки Грузії, Натіі Турнаво, відновлення регулярних перельотів може бути відстрочено до кінця липня.

Кіпр

Рішення про відновлення польотів з України буде прийнято після поліпшення епідемічної ситуації в нашій країні, заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Мальдіви

З 15 липня Мальдіви відкривають свої кордони для іноземних туристів. Тести на коронавірус проходити не обов'язково, їх буде потрібно зробити тільки людям з видимими ознаками хвороби. Зверніть увагу, що переміщення між островами заборонено до 1 вересня 2020 року - в рамках першої стадії виходу країни з карантину.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Літня відпустка 2020: де і за скільки можна відпочити на Азовському морі в Херсонській області.