RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Коронавірус нікуди не подівся: українцям дали пораду, куди їхати на відпочинок

Запроваджений через пандемію COVID-19 карантин в Україні змусив українців переглянути свої плани щодо літнього відпочинку. Країни повільно відкривають кордони, а туристичні агенції не поспішають відновлювати продажі турів на літо цього року. Українцям же радять звернути свою увагу на місця в країні, де можна відпочити без самоізоляції та необхідності проходити тестування на коронавірус.

Про це в інтерв'ю виданню РБК-Україна розповіла голова Державного агентства з розвитку туризму Мар'яна Олеськів.

За словами Олеськів, пандемія не вплинула на міжнародний туризм в Україні - раніше його показник становив близько 11%, хоча надходження від в'їзного туризму становлять 30% від усіх надходжень в галузі. Цьогоріч лише поодинокі іноземці обрали Україну для свого відпочинку і подорожей.

"Поїздки Україною – це і гірський, і морський, і пляжний туризм також. Нещодавно у мене була робоча поїздка на Херсонщину. Там є велика кількість цікавих місць не тільки біля узбережжя. Це Асканія-Нова, Рожеве озеро, це Херсонські плавні", - зауважила Олеськів.

Ці ж маршрути частіше обирають і українці, однак в 2020 році є певні обмеження, пов'язані з пандемією.

"Перш за все, треба пам’ятати, що вірус нікуди не подівся. Треба, як і раніше, уникати скупчень людей. Я б радила замість пляжів Одеси придивитись до місць відпочинку поза містом. Треба дивитись, де є менше людей. Це може бути відпочинок на ріках, озерах, водосховищах, у горах. Тут у пригоді стане порада мандрувати маловідомими, але не менш цікавими, ніж місця масового туризму, куточками країни", - радить чиновниця.

Також Олеськів зауважила, що логістика поїздок через карантин змінилася.

"Зараз все ще складно дістатися на західну Україну у зв’язку з обмеженнями через високий рівень захворювання на COVID-19 в кількох областях. І тут в кожному конкретному випадку треба дізнаватися деталі рішень місцевої влади. З 1 липня буде вперше запущено авіарейси зі Львова до Херсона. Це чудова новина, бо раніше в Херсон з Києва треба було їхати дуже довго – майже добу", - зауважила очільниця агенства.

Детальніше про чорноморські курорти Херсонської області, серед яких найбільш відомі Скадовськ, Лазурне, Залізний Порт і Приморське, читайте в матеріалі "Апострофа": Літня відпустка 2020: де і за скільки можна відпочити на чорноморських курортах Херсонської області.