RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Лікарні заповнені майже на 100%: у Львові катастрофічна ситуація з коронавірусом

Протягом останнього тижня у Львові зменшилась кількість виявлених позитивних ПЛР-аналізів на COVID-19, але при цьому лікарні заповнені на 95%.

Про це повідомив керівник міського Львівського управління охорони здоров'я Володимир Зуб.

За його словами, зменшення виявлених випадків коронавируса не означає, що люди повинні перестати дотримуватися карантину, адже саме це допоможе вберегти себе та інших від можливого інфікування.

"Ми за ці дні спостерігаємо досить високу кількість виявлених позитивних результатів у пацієнтів з Львівської області. Зокрема, за цю добу у нас зареєстровано 152 нових випадки, з них 54 - по місту Львову. Це нас певною мірою радує, тому що протягом останнього тижня, як правило, у нас показник коливається на рівні 46, 32, 31 випадків, сьогодні - 54. Якщо в попередні тижні у нас було 70, 80 і навіть 100 випадків, то зараз ми бачимо певну стабілізацію. Але це не означає, що ситуація пішла на спад, тому що в наші стаціонари дуже багато пацієнтів надходять щодня, у нас фактично заповненість сьогодні в міських установах становить 95%, і хоча ми виписуємо кожен день пацієнтів, але в той же час рівно стільки ж до нас і надходить " , - розповів Володимир.

За його словами, хоч напруги і стало менше, але кількість хворих все одно досить висока. Так, в лікарні швидкої допомоги знаходиться 70 осіб, з них 5 - в реанімації, 4 - на апараті штучної вентиляції легенів, в 1-ій лікарні - понад 80 осіб, і ще 70 людей перебуває у 8-ій міській лікарні.

Також повідомляється, що станом на ранок 3 липня у Львові та на Львівщині - 5882 підтверджених випадків інфікування COVID-19. З них 873 - одужали, 157 - померли.

Як писав "Апостроф", в Івано-Франківській області в місті Городенка після весілля стався спалах коронавірусу.