RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Саджати не будуть: Зеленський підписав новий закон про покарання п'яних водіїв

Президент України Володимир Зеленський підписав і повернув до Верховної Ради закон, який скасовує кримінальну відповідальність за водіння автомобіля в нетверезому стані.

Про це йдеться на сайті ВРУ.

Законопроект про кримінальну відповідальність був прийнятий ще восени 2018 року. Він повинен був набрати чинності 1 січня 2020 року, однак парламент відклав це на шість місяців, до 1 липня.

Відповідно до закону, що набув чинності 1 липня, кримінальна відповідальність передбачена не тільки за п'яне водіння, але також і за допуск за кермо нетверезого водія, відмову водія пройти медогляд на ступінь сп'яніння, вживання алкоголю водієм після дорожньо-транспортної пригоди, зупинки поліцією і медичного огляду. Закон і всі його норми будуть скасовані.

Згідно із законодавством, закони в Україні не мають зворотної дії, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи. Таким чином, ті водії, яких затримали на нетверезому водінні 1 і 2 липня, будуть відповідати за порушення за адміністративним законодавством.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні хочуть підвищити ліміти перевищення допустимої швидкості руху на ділянках національних і міжнародних доріг.