RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Маміхана Умарова вбито у Відні: хто він і чому був особистим ворогом Кадирова

У суботу, 4 липня, в Австрії вбили росіянина Маміхана Умарова, який неодноразово критикував главу Чечні Рамзана Кадирова.

Маміхан Умаров вів канал в YouTube: останнє відео проти Кадирова

Про це повідомляє ORF з посиланням на представника поліції Вальтера Шварценекера.

Виявилося, о 19:30 за місцевим часом, біля торгового центру G3, один чоловік вистрелив іншому в голову, від чого останній помер. Вбивцю затримали в місті Лінц, куди він поїхав на машині сріблястого кольору.

Як уточнив Шварценекер, у вбитого російський паспорт, він звертався за політичним притулком.

За даними представника поліції, потерпілий, "ймовірно, чеченець". Того, хто стріляв поліція також вважає уродженцем Чечні.

"Кавказ.Реаліі" повідомляє, що вбитий - Маміхан Умаров, відомий як Анзор з Відня.

Умаров в соцмережах і різних інтерв'ю заявляв про себе, як про колишнього найманця. Він називав себе екс-співробітником міністерства шаріатської державної безпеки сепаратистської республіки Ічкерія, розповідав про зв'язки російських спецслужб з замахами на політемігрантів і колишніх чеченських сепаратистів в Європі.

"Цю людину тільки що вбили пострілом в голову. В Австрії, у Відні. Мартін Бек, також відомий, як Анзор. Народився в Чечні, жив в Австрії. За власним твердженням, більше десяти років поспіль, приймав замовлення на теракти і ліквідацію громадян різних країн. Говорив, що по Україні з ним обговорювали два кривавих "замовлення" - на Аміну Окуеву з Адамом Осмаєва і на Ігоря Мосійчука", - написав у Telegram відомий журналіст Ігор Цаплієнко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в п'ятницю, 3 липня, під Вінницею чоловік під час сварки на грунті ревнощів убив свого товариша по чарці.