RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

Всі новини

Коронавірус може викликати інсульт: дані нещодавнього дослідження

Згідно з новим дослідженням, пацієнти з коронавірусом частіше страждають від інсульту в порівнянні з хворими на грип.

Як повідомляє MailOnline, дослідники з Weill Cornell Medicine в Нью-Йорку виявили, що у 1,6% людей з COVID-19 стався інсульт.

Для порівняння, тільки у 0,2 відсотка пацієнтів з грипом був інсульт, викликаний закупоркою в головному мозку. Таким чином, ризик захворювання інсультом у тих, хто переніс грип, у вісім разів менше, ніж у пацієнтів з коронавірусом.

Близько 26% пацієнтів з коронавірусом потрапили до відділення швидкої допомоги зі скаргами на симптоми інсульту. Решта 74% перенесли інсульт, коли вже перебували на госпіталізації через COVID-19.

Це були ішемічні інсульти, які виникають, коли кровотік блокується в мозок. вони важче піддаються лікуванню і мають більш високу летальність, ніж геморагічні інсульти, які виникають, коли ослаблена судина в мозку розривається і відбувається крововилив в мозок.

Як повідомляв "Апостроф", раніше професор Гарвардського університету Тобіас Курт дійшов висновку, що у пацієнтів, які перенесли COVID-19, деякі симптоми можуть зберігатися навіть через кілька місяців після одужання.