RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

У Львівській області прийняли важливе рішення щодо карантину

У Львові на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій вирішили частково послабити карантин.

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

"Коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить 10,92%, при нормі менш як 11%. Показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить – 28,03%, при нормі менш як 10%. Львівщина потроху виходить із пікового періоду масових захворювань, тому при дотриманні обережності та усіх рекомендацій можемо частково дозволити роботу деяких сфер бізнесу. Ситуація перебуватиме на ретельному контролі, кожних три дні ми будем оцінювати стан справ, - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

На Львівщині з 7 липня дозволили роботу готелів, закладів громадського харчування, закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів та фітнес-центрів за умови дотримання протиепідемічних заходів та відповідних рекомендацій Головного Державного санітарного лікаря України.

Окрім того, дозволили проведення релігійних заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід. Організатор заходу відповідальний за дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра.

Водночас, обласна комісія дала відповідне доручення місцевим штабам з ліквідації надзвичайної ситуації, до наступного засідання комісії перевірити готовність дошкільних навчальних закладів до роботи в умовах карантину.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що глава Держспоживслужби Києва Олег Рубан розповів, що показники захворюваності в Києві нарешті дозволили місту послабити карантинні обмеження, але нові послаблення в столиці відбудуться не скоро.