RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

"В нас було хороше життя": в США померли найстаріші сіамські близнюки в світі - в них не вірив ніхто

Найстаріші сіамські близнята в світі померли у віці 68 років 4 липня.

Про це повідомляє сайт Mail Online.

Ронні і Донні Гейлон померли у віці 68 років 4 липня в Дейтоні, штат Огайо. Вони були з'єднані в талії і мали загальний травний тракт і пряму кишку, які контролював Донні. У кожного брата було своє серце, живіт і набір рук і ніг.

З трьох років вони виступали на карнавалах і в цирках і завжди наполягали на тому, що вони "жили хорошим життям". Виступи в цирках допомагали оплачувати їм медичні рахунки, а також підтримувати своїх братів і сестер. Їх виставляли в трейлері з кондиціонером, а глядачам платили за те, щоб вони дивилися їх живе повсякденне життя. Вони пішли з цирку в 1991 році, і Ронні сказав: "Нам було весело, коли ми росли".

За тривалістю життя брати Гейлон побили попередніх рекордсменів - Чанга і Енг Бункери, які народилися в Таїланді в 1811 році і жили до 62-річного віку. Варто відзначити, що сіамські близнюки - надзвичайно рідкісне явище, яке зустрічається один раз в кожних 200 000 народжень, виживають зазвичай від 5% до 25%.

Ронні і Донні народилися здоровими, важили 11 фунтів, 11,5 унцій, але перші два роки свого життя вони провели в лікарні, оскільки лікарі щосили намагалися знайти спосіб їх безпечного поділу. Коли їм сказали, що немає гарантії, що обидва хлопці переживуть операцію, Уеслі і Ейлін відмовилися оперувати своїх синів.

Близнюки навчилися ходити, коли їм було 29 місяців, навчаючись по черзі, хто буде йти назад. Їх батьки найняли фахівців з трудотерапії, щоб навчити їх повсякденним завданням, таким як зав'язування взуття, використання туалету і навчання роботі один з одним, оскільки обидва брати народилися праворукими - ще одна складність, що вимагає інтенсивної координації.

Донні і Ронні відмовили у відвідуванні місцевої школи, тому що чиновники сказали, що вони будуть занадто відволікати інших учнів. "Це була інша епоха", сказав їх брат Джим.

Оскільки в 1970-х роках в Сполучених Штатах в США карнавальні виступи стали забороненими, "сенсаційні сіамські близнюки" вирушили в Центральну і Південну Америку, де виступили в якості хедлайнерів в цирку, виконуючи магічні трюки.

"Там з ними поводилися зовсім по-іншому", - сказав їхній брат Джим. "З ними поводилися як з рок-зірками".

Близнюки були повністю самодостатніми до 2010 року. У цей момент їм знадобилася медична допомога після того, як у Ронні з'явилися тромби в легенях в результаті вірусної інфекції. Це торкнулося і Донні, і обидва залишилися слабкими. Вони також почали страждати від виснажливого артриту, через який їм було важко і небезпечно жити одним в своєму будинку в Дейтоні.

Брати завжди наполягали на тому, що вони кращі друзі. Вони обидва любили рибалку, кемпінг, колекціонування бейсбольних карток, ковбоїв Далласа і червоних Цинциннаті.

Донні ніколи не був одружений, більшу частину часу готував їжу, мив посуд і прав, в той час як Ронні прибирав у ванній і розмовляв.

Як писав "Апостроф", Гамільтон Плейс (Hamilton Place) - величезний, приголомшливий особняк, вартістю 40 мільйонів фунтів стерлінгів, який почали будувати в 1985 році. Але цей вражаючий будинок не більше ніж величезний панцир, який залишається незакінченим ось уже 35 років.