RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

У Сєвєродонецьку агент ФСБ готував вибух на хімзаводі: масу людей чекала смерть

На Луганщині правоохоронці попередили вчинення диверсії на об’єкті підвищеної хімічної небезпеки, яку планував скоїти колишній бойовик так званої ЛНР, завербований ФСБ РФ.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Офісу генпрокурора.

Повідомляється, що у ході спецоперації 7 липня 2020 року силовики попередили вчинення диверсії та затримали диверсанта-розвідника окупаційної адміністрації РФ (ч. 3 ст. 15, ст. 113 КК України).

За даними слідства, громадянин України проходив військову службу у лавах так званої "народної міліції ЛНР" та з 2018 року був завербований співробітниками ФСБ РФ.

"Виконуючи поставлене спецслужбою завдання щодо вчинення диверсії на території Луганської області, він перетнув лінію розмежування та прибув до м. Сєвєродонецька, де в обумовленому сховищі взяв заздалегідь приготовані засоби ураження – дві одиниці РПГ-22", - йдеться в повідомленні.

Слідство з'ясувало, що диверсант планував здійснити підрив двох резервуарів з аміаком на території приватного акціонерного товариства "Сєвєродонецьке об’єднання Азот", яке віднесено до об'єктів 1 ступеня хімічної небезпеки. Метою диверсії було спричинення екологічної катастрофи та масове знищення мешканців Луганської області. На момент замаху на вчинення диверсії в ємностях зберігалося 3500 т аміаку.

Наразі проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, вживаються заходи щодо встановлення всіх обставин вчинення злочину.

Як повідомляв "Апостроф", раніше СБУ викрила злочинну групу, яка виготовляла підроблені дипломи для бойовиків ДНР.