RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

У США підтвердили, що IQOS менш шкідливий, ніж сигарети - Bloomberg

"Філіп Морріс Інтернешнл Інк." може продавати свій продукт IQOS, що знижує вплив на здоров’я споживачів шкідливих хімічних речовин, які містяться в сигаретах", — заявили в Управлінні із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США.

Про це йдеться в матеріалі Bloomberg.

IQOS нагріває тютюн, а не спалює його, і цей процес вважається менш шкідливим, ніж куріння звичайних сигарет. Минулого року Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) США, проаналізувавши застосування виробу зі зміненим рівнем ризику від компанії Філіп Морріс, дозволило продавати в США IQOS.

7 липня Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів заявило, що наявні дані свідчать про те, що система IQOS виробляє менше шкідливих та потенційно шкідливих хімічних речовин. В Управлінні посилалися на наукові дослідження, які доводять, що повний перехід від звичайних сигарет до системи IQOS значно знижує вплив таких хімічних речовин на здоров’я.

"Подані компанією дані показують, що просування на ринку цих продуктів з дозволеною нашим відомством інформацією може допомогти залежним від тютюну повнолітнім курцям відмовитися від сигарет і зменшити ризик контакту зі шкідливими хімічними речовинами, але лише в разі повного переходу на нові вироби", — сказав Мітч Целлер, директор Центру тютюнових виробів Науково-експертного комітету Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США.

В Управлінні із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США підкреслили, що це рішення не означає, що продукти IQOS безпечні, радше вони можуть бути менш шкідливою альтернативою для людей, які продовжували б курити сигарети.