RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Відпочиваючі в Кирилівці можуть загинути через небезпечне природне явище

У Запорізькій області різко змінилася погода і раптово почався вітер з поривами до 25 метрів в секунду. Через це на прибережній зоні Азовського моря утворилося таке природне явище як віджимний вітер. Він мало не став причиною загибелі 14 людей.

Про це повідомляє VGORODE.Запорожье.

Віджимний вітер - це вітер, який може забрати людей у відкрите море. Як розповіли в ДСНС, швидше за все він здуває великі надувні матраци. Якщо відпочивальник вчасно не відреагує, то вже через 15-20 хвилин він буде дуже далеко від берега.

Таких випадків в Кирилівці за добу сталося п'ять. Відпочиваючі плавали на катамаранах, надувних матрацах і каное. Вспідсумку всіх віднесло далеко від берега і за ними довелося їхати рятувальникам. Найбільшу відстань від берега, на яке віднесло курортників за останню добу, - три кілометри. Це були відпочиваючі на катамарані.

У зв'язку з такою ситуацією рятувальники ДСНС закликали відпочиваючих не використовувати надувні матраци не за призначенням, не залишати дітей самих. Також в ДСНС порадили плавати в морі тільки в світлий час доби і коли температура води не менше 18 градусів, а повітря - не нижче 24.

"Не купайтеся, коли є сильний вітер. Уникайте місць з швидкою течією", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилися нові відео з пляжів на узбережжі Азовського моря в селищі Кирилівка (Запорізька область). Вода очистилася від медуз, але відпочиваючі скаржаться на морських бліх.