RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Археологи виявили "смайлик", якому більше 4 тис. років: фото

Ізраїльські археологи виявили на дольменах бронзового століття, вік яких може досягати 4200 років, малюнок у вигляді смайлика.

Про це повідомляє Times of Israel.

Наскальні гравюри були виявлені при обстеженні чотирьох величезних дольменів в Галілеї і Голанах на півночі Ізраїлю. На них вибиті різні малюнки.

Одне з таких зображень вчені назвали древнім смайликом. Воно виглядає як людське обличчя, вирізане на зовнішній стороні каменю. На думку вчених, дві пари коротких ліній зображують очі, а довга лінія під ними - рот.

У своїй статті автори висувають припущення, що цей "смайлик" є рукотворним. Розташування ліній і форма самого каменю, схожа на форму людського обличчя, вказують на те, що це може бути єдиний в своєму роді стародавній твір мистецтва.

Вчені намагалися провести паралелі, але нічого не вийшло - подібного зображення в контексті дольменів не знаходили ніде в світі, хоча дольмени досить поширені.

Як писав "Апостроф", на узбережжі Лігурійського моря, в районі Порто-Підоккіо, на території комуни Фрамура в Італії, на глибині близько п'ятдесяти метрів, двоє професійних дайверів знайшли залишки старовинного затонулого судна.