RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Росії завершили випробування вакцини від коронавірусу: як подіяла на людей

В Росії заявили, що успішно завершили клінічні випробування першої в світі вакцини від коронавірусу. За словами вчених, використання вакцини є повністю безпечним для людини.

Про це повідомляє РІА "Новости" з посиланням на слова директора Інституту трансляційної медицини та біотехнологій Сеченовського університету Вадима Тарасова.

"Сеченовський університет успішно завершив випробування на добровольцях першої в світі вакцини від коронавірусу", - оголосив Тарасов.

За його словами, першу групу добровольців, які випробовували вакцину, випишуть з-під спостереження вже 20 липня.

Директор Інституту медичної паразитології, тропічних і трансмісивних захворювань вузу Олександр Лукашов в свою чергу заявив, що безпека розробки повністю підтверджена вченими, проблем зі здоров'ям у випробовуваних не спостерігається.

"Безпечність вакцини підтверджена. Вона відповідає безпеці тих вакцин, які зараз присутні на ринку", - сказав Лукашов.

Як повідомлялося, клінічні випробування вакцини від COVID-19, яку розробив Національний дослідницький центр епідеміології та мікробіології імені М. Ф. Гамалії, розпочалися в Сеченовському університеті 18 червня.

Як повідомляв "Апостроф", у геномі коронавірусу виявили фрагмент вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ), але це не означає, що вилікуватися від COVID-19 неможливо.