RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Названо суму збитків від пожеж в Луганській області

У понеділок, 13 липня, на Луганщині повністю ліквідували лісові пожежі. За попередніми підрахунками, вогонь завдав збитків більше, ніж на 450 млн гривень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Луганської облдержадміністрації.

"Станом на 17:20 13 липня пожежу на території Сєвєродонецького та Новоайдарського лісомисливських господарств Луганської області остаточно ліквідовано. Осередки тління та загроза загоряння відсутні", - повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

За інформацією ЛОДА, наразі вирішується питання про виплати компенсації втрат постраждалим та рідним загиблих від пожежі, орієнтовний розмір збитків, завданих надзвичайною ситуацією тільки від втрати лісових насаджень, складає понад 450 млн гривень.

Як відомо, внаслідок пожежі постраждали 76 будинків, жоден з них не застрахований. Пожежа пошкодила житлові будинки та господарчі споруди у 41 домогосподарстві, знищено вщент 35 будинків у с. Смолянинове. Пошкоджено 15 та повністю зруйновано 49 будинків садівничого товариства № 5 "Озеро вовче" Новоайдарського району.

Внаслідок надзвичайної ситуації постраждало 223 особи, з яких 109 осіб зазнали матеріальної шкоди, 114 людей (з них 17 дітей) звернулись до швидкої медичної допомоги, лікарень м. Сєвєродонецька та смт Новоайдар із травмами, пов’язаними із дією уражених чинників надзвичайної ситуації. До гасіння пожежі, яка знищила 5 тис. га лісу, було залучено 294 одиниці техніки та 1425 людей особового складу ДСНС, Нацгвардії та Нацполіції.

Як раніше повідомляв "Апостроф", причиною лісової пожежі під Сєвєродонецькому міг стати обстріл військового опорного пункту з боку противника трасуючими боєприпасами.