RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Топ-блогер Рамон Аббас затриманий з $40 млн: його згубили любов до розкішного життя і жага слави

У Дубаї (ОАЕ) поліція заарештувала блогера і злочинця - 37-річного нігерійця Рамона Олорунва Аббаса, який отримував гроші завдяки злочинним схемам.

Про це повідомляє CNN.

Хто такий Аббас

Рамон був популярним в соціальній мережі Instagram під ніком hushpuppi . На нього були підписані 2,5 млн користувачів. На своїй сторінці він хвалився багатим життям: дорогими машинами, люксовими курортами, польотами на приватних літаках, брендовим одягом. Аббас публікував відео, де буквально розкидався грошима.

Своїм дописувачам hushpuppi говорив, що він девелопер (підприємницька діяльність, пов'язана із створенням об'єкта нерухомості, реконструкцією або зміною існуючої будівлі чи земельної ділянки, яка веде до збільшення їх вартості).

За що і як затримали Рамона

Поліція дізналася, що чоловік отримав все багатство за допомогою хакерських схем. Він керував глобальною мережею, яка змогла вкрасти сотні мільйонів доларів у компаній. Завдяки злочинним діям він крав у великих компаній в Сполучених Штатах і Європі.

Його активне ведення соціальної мережі допомогло поліції отримати докази причетності Аббаса до кібершахрайства. Головною зачіпкою для поліції став пост в його день народження. У Snapchat злочинець назвав себе - Billionaire Gucci Master.

почав свій день з суші в Нобу в Монте-Карло, Монако, а потім вирішив замовити вертоліт, щоб мені зробили ... маски для обличчя в спа-салоні Christian Dior в Парижі, а потім закінчив мій день з шампанським в Гуччі", - написав він в Instagram.

Слідчі використали цей пост для перевірки його дати народження за попередньою заявою на візу в США.

Минулого місяця правоохоронці ОАЕ увірвалися в його квартиру в Дубаї, заарештували його і передали агентам ФБР, які 2 липня доставили Аббаса до Чикаго. У найближчі тижні він буде переведений в Лос-Анджелес. Там йому буде пред'явлено звинувачення в змові з метою відмивання сотень мільйонів доларів з використанням схем кіберзлочинності.

У разі засудження за відмивання грошей Аббасу загрожує до 20 років в'язниці.

Рамон працював ще з 11 спільниками, якими керував. Їх також заарештували.

У банди вилучили адреси близько двох мільйонів передбачуваних жертв шахрайських операцій.

Що говорить його адвокат

Правозахисник Гал Пісецький відмовився детально розповідати про те, як його клієнт заробляє свої гроші. Але журналістам він сказав, що те, як він заробляв на життя, буде "одним з головних спірних питань".

Пісецький назвав арешт свого клієнта викраденням, заявивши, що Дубай передав його США "без будь-яких судових розглядів". Аббас не був офіційно звинувачений, і уряд має 30 днів, щоб пред'явити йому звинувачення.

Як жив hushpuppi до затримання

Чоловік не соромився показувати своє багатство. Він жив в ексклюзивному Palazzo Versace в Дубаї. При арешті у нього вилучили 40 млн доларів готівкою, 13 автомобілів класу люкс вартістю 6,8 мільйона доларів, 21 комп'ютер, 47 смартфонів.

У соцмережі фотографії з автомобілями Bentley, Ferrari, Mercedes і Rolls Royce підписані хештегом #AllMine (все моє).

Як повідомляв "Апостроф", в Німеччині правоохоронці проводять спецоперацію із затримання 31-річного Іва Рауша, який обеззброїв чотирьох офіцерів поліції і зник у лісі.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: