RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Водіям в Україні готують неприємності - зупиняти зможуть всіх

Верховна Рада прийняла в першому читанні закон, що дозволяє поліції зупиняти автомобілі для перевірки водіїв на тверезість.

При цьому, як пише Auto24, раніше статтею 35 Закону "Про національну поліції" були передбачені конкретні підстави для зупинки автомобілів при порушенні правил дорожнього руху. При цьому новий законопроект встановлює додаткові причини.

"Поліцейський може зупиняти транспортні засоби в разі: якщо така зупинка здійснюється під час проведення профілактичних заходів з метою проведення огляду водіїв з використанням спеціальних технічних засобів для перевірки на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції. профілактичні заходи здійснюються на підставі організаційно-розпорядчого акта керівника поліції, який оприлюднюється на офіційному веб-сайті Національної поліції ", - сказано в доповненні до статті 35.

Фактично, працівникам поліції надається законне право зупинки будь-якого транспортного засобу з метою проведення огляду на стан сп'яніння. Якщо водій відмовляється від проведення огляду на стан сп'яніння, передбачений штраф 10 200 грн з позбавленням права керування на термін один рік.

Під час зупинки автомобіля співробітник поліції також має право перевірки документів і оформлення інших виявлених під час зупинки порушень.

Закон вступає в силу на наступний день після його публікації. Але поки він прийнятий в першому читанні, тобто для вступу в силу і прийняття в цілому нардепи зможуть внести правки або скасувати цю норму.

Раніше "Апостроф" розповідав про інші нюанси законопроекту №2695, який передбачає посилення за п'яне водіння автомобіля.