RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Море людей вийшли на акцію протесту в Хабаровську: фото і відео

У Росії, в центрі Хабаровська, проходить масова протестна акція на підтримку арештованого опозиційного губернатора Сергія Фургала.

Про це повідомляє BBC.

Протестуючі почали збиратися на площі перед будівлею уряду о 12 годині за місцевим часом. "Свободу!" , "Фургал - наш вибір!" , "Я, ми, він, вона - за Фургала вся країна", - скандували вони.

Фото: BBC

Після натовп рушив вулецею Карла Маркса, продовжуючи скандувати гасла на підтримку губернатора і вимагаючи, щоб суд над ним був чесним і пройшов в Хабаровську. Колона розтягнулася на сотні метрів, люди продовжували підходити. Проїжджаючі повз автомобілісти підтримували мітингуючих гудками клаксонів.

Фото: BBC

Пройшовши ходою вулицями міста, протестувальники повернулися на площу до будівлі крайового уряду. Там пройшов мітинг, люди вимагали, щоб до них вийшов мер Хабаровська, представник "Єдиної Росії" Сергій Кравчук. Зрідка звучали і заклики до відставки Володимира Путіна, але основний акцент мітингувальники робили на звільнення Фургала.

На акцію солідарності з хабаровцями вийшли і жителі Приморського краю. Як передає видання, учасники мітингу зібралися на центральній площі у Владивостоці. Учасники акції стояли з плакатами на підтримку жителів сусіднього регіону та арештованого губернатора.

Фургал був затриманий в четвер, 9 липня, за звинуваченням в організації вбивств 15 років тому, вивезений до Москви і поміщений в СІЗО. Провину він не визнає. Уже через два дні після його затримання в Хабаровську почалися масові акції протесту, в минулу суботу на стихійний мітинг вийшли близько 30 тисяч осіб.

Незважаючи на те, що влада не погодила жодної з акцій, протести тривали весь тиждень. Поліція досі не намагалася розігнати мітингувальників.

Як писав "Апостроф", на тлі збройного конфлікту на азербайджано-вірменському кордоні в Лондоні біля будівлі посольства Вірменії провели акцію протесту азербайджанці, які проживають в столиці Великобританії. Під час демонстрації сталися сутички з місцевими вірменами, одному з активістів розбили ніс.