RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

США продадуть для українських військових бойові катери на $600 млн

США схвалили продаж Україні до 16 патрульних катерів Марк VI, а також необхідного супутнього обладнання до них на загальну суму 600 млн доларів.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ в Facebook.

В рамках програм США для України вже готуються 6 катерів. Решта суден може бути закуплено за програмою "Міжнародні військові продажі".

"Цей важливий крок щодо посилення обороноздатності України на морі свідчить про зростання довіри між Україною і США", - заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Він додав, що катери допоможуть ВМС ЗС України протистояти існуючим і потенційним загрозам в Чорному і Азовському морях.

Патрульні катери класу Mark VI - це дуже швидкісні катери, призначені для патрулювання прибережних морських територій і захисту портової інфраструктури. Катер може розвивати швидкість до понад 35 морських вузлів (63 км/ год.). Судна будуть оснащені сучасним обладнанням, зокрема, гарматними системами MSI Seahawk A2 і МК 44.

Як повідомляв "Апостроф", раніше США надали українській армії пристрої нічного бачення, тепловізори, рації та медичне обладнання загальною вартістю понад 25 млн доларів для захисту від російської агресії на Донбасі.