RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

У Чорному морі стартували навчання Sea Breeze - з'явилися яскраві фото

В Україні в Чорному морі почалися семиденні міжнародні навчання "Сі Бриз", які в зв'язку з пандемією коронавірусу в цьому році будуть обмежені тільки морською фазою із залученням авіації. Всі спільні заходи будуть розгортатися в акваторії Чорного моря без контакту особового складу.

Про це повідомляє АрміяInform.

У той же час, нинішні українсько-американські навчання "Сі Бриз", як завжди, обіцяють бути багатофункціональними і, без сумніву, дуже корисними для його учасників.

"Участь Сполучених Штатів у цих багатонаціональних навчаннях вкотре підтверджує прихильність ВМС США і 6-го флоту зокрема нашим союзникам і партнерам по НАТО. Навчання" Сі Бриз "є реальною демонстрацією рішучості США відносно колективного захисту Європи", - зазначив командувач 6 го флоту ВМС США віце-адмірал Юджин Блек.

За словами командувача ВМС ЗС України контр-адмірала Олексія Неїжпапи, основне призначення "Сі Бризу" - це підтримка стабільності і безпеки в Чорноморському регіоні. Тому головним завданням для морського компонента навчань є відпрацювання операцій за стандартами Альянсу, спрямованих на забезпечення миру і безпеки в кризовому регіоні.

Один з інструментів навчань, який слід максимально ефективно використовувати, - це перехід ВМС України на стандарти НАТО. Під час навчань корабельно-катерні тактичні групи українських ВМС повинні отримати необхідний рівень сумісності бойових і оперативних можливостей діяти у взаємодії з кораблями Альянсу.

У процесі навчань у морі кораблі країн-учасниць будуть здійснювати спільні тактичні маневрування, тренуватися по організації зв'язку, протимінних дій, передачі вантажів на ходу. Екіпажі кораблів та катерів відпрацюють питання взаємодії з тактичної і морською авіацією, проведуть ряд навчань з протиповітряної, протикорабельної та протикатерної оборони на переході морем, відпрацюють завдання операцій з морського перехоплення та догляду судна-порушника.

У навчаннях запланована участь ракетного есмінця типу "Арлі Берк" USS Porter і патрульного протичовнового літака P-8 Poseidon ВМС США, а також кораблів постійної військово-морської групи НАТО, які вже прибули до Чорне море.

Всього в "Сі Бриз-2020" планується залучити близько 2 тисяч осіб з дев'яти країн, в тому числі понад 20 кораблів, а також літаки, вертольоти тощо. Всього в навчаннях, крім України та США, візьмуть участь військові Болгарії, Грузії, Норвегії, Франції, Румунії, Іспанії та Туреччини.

Як повідомляв "Апостроф", недавно в Міжнародний центр миротворчості та безпеки в Україні прибули близько 150 американських військовослужбовців з Національної гвардії штату Іллінойс. Вони замінять своїх колег з Вісконсіна, які тривалий час приймали участь в діяльності "Об'єднаної багатонаціональної тренувальної групи - Україна" (JMTG-U).