RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

У ВООЗ заявили, що карантин не зупинить пандемію коронавірусу

Карантин, який ввели по всьому світу, сам по собі не зможе повністю зупинити поширення коронавірусу.

Таку заяву під час брифінгу 20 липня зробив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус, повідомляє офіційний сайт організації.

Він зазначив, що карантинні заходи допомагають лише уповільнити передачу інфекції, а одним з головних методів боротьби з поширенням вірусу є відстеження, виявлення та ізоляція контактів.

"Жодна країна не може отримати контроль над своєю епідемією, якщо вона не знає, де знаходиться вірус", - сказав Гебреісус.

Крім того, глава ВООЗ вказав на важливість мобільних додатків, які допомагають відслідковувати потенційних заражених. При цьому він визнав, що поки ніщо не замінить навчених працівників, які ведуть пошуки заражених і контактних осіб "від дверей до дверей".

"Відстеження контактів необхідно для кожної країни, в будь-якій ситуації. Це може запобігти перетворенню окремих випадків в кластери, а кластери - в подальшому розповсюдженню в суспільстві", - підсумував глава ВООЗ.

Коли буде вакцина від коронавірусу

У Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що старт масової вакцинації людей від коронавірусу може початися в середині 2021 року.

За словами заступника глави ВООЗ Сумії Свамінатан, на даний момент клінічні випробування проходять більше 20 вакцин-кандидатів. У ВООЗ висловлюють сподівання, що деякі з них спрацюють. Відзначається, що результати випробувань можуть бути отримані вже до початку 2021 року, але побоювання викликає те, що антитіла до коронавірусу можуть зникати через деякий час.

Нагадаємо, що глава представництва ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт описав, як відбувається типовий випадок зараження коронавірусом.