RU  UA  EN

Четвер, 30 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 травня

Всі новини

СБУ затримала членів впливової банди - до неї входили колишні силовики

У четвер, 23 липня, в Харківській області співробітники Служби безпеки України затримали чотирьох активних учасників злочинного угруповання "Князя", яке займалося здирництвом, рейдерством і навмисними вбивствами, а також мало значний вплив на представників органів місцевої влади.

Про це повідомили на офіційній сторінці СБУ, опублікувавши фото затримання.

Як сказано в повідомленні, угрупованням керував раніше судимий громадянин, відомий під кличкою "Князь". До складу ОЗГ входили, зокрема, колишні правоохоронці.

Угруповання мало чітку структуру і спеціалізувалася на різних тяжких злочинах, в тому числі економічного і насильницького характеру. Злочини скоювалися на території Харківської, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Дії зловмисників кваліфікуються за ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 187 (розбій), 189 (вимагання) і 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

За місцем проживання та перебування учасників угруповання було проведено 27 обшуків, в результаті яких правоохоронці вилучили майже 8,4 мільйона гривень, близько 170 тисяч доларів США та 40 тисяч євро. Крім того були виявлені чорнові записи, що свідчать про масштабну злочинну діяльність, засоби зв'язку, зброю і боєприпаси різних видів.

"СБ України проводить слідчі дії для затримання інших учасників угруповання, в тому числі лідера, який керував діяльністю ОЗУ з-за кордону. Також слідчі вивчають матеріали, які можуть пов'язувати протиправну діяльність угруповання "Князя" з іншими резонансними злочинами в регіоні", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Служба безпеки України затримала колишнього співробітника контррозвідки Андрія Байдалу (позивний "Швед"). Йому повідомили про підозру в незаконному поводженні зі зброєю.