RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Вчені створили "коктейль" з антитіл, здатний нейтралізувати коронавірус

Дослідники створили препарат з набору антитіл, який може допомогти в лікуванні Covid-19 і захистити людей від ризику захворювання на коронавірусну інфекцію.

Про це повідомляє the Guardian.

Антитіла були зібрані у пацієнтів, госпіталізованих з важкою формою Covid-19. При цьому вони можуть бути виготовлені у великому масштабі, для лікування і захисту від коронавірусу.

Випробування на клітинах показали, що антитіла вбивають вірус, в той час як експерименти з хом'яками показали, що введення одного з найсильніших антитіл захищало тварин від захворювання.

"Він повністю відключив інфекційний вірус в легеневій тканині хом'яків, яких ми лікували. Ми спеціально виділили дуже сильні антитіла, які можна масово виробляти і потім вводити. Ми припускаємо, що вони можуть бути використані для профілактики або лікування Sars-Cov-2", - сказав Девід Хо, професор медицини в Колумбії, який керував дослідженням.

Своєю чергою професор Сачдева Сідху з Університету Торонто також планує провести виділення антитіл в клінічних випробуваннях в кінці цього року. Він додав, що кожна країна, яка здатна зробити це, "зобов'язана своєму населенню" виробляти антитіла для терапії Covid-19 і захисту від вірусу Sars-Cov-2.

Як повідомляв "Апостроф", в американської біотехнологічної компанії Moderna заявили про успішне тестування вакцини проти Covid-19 на людях на ранній стадії хвороби.