RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

7 липня

Всі новини

Вандали осквернили пам'ятник бійцям АТО, які звільнили Лисичанськ

Вандали-сепаратисти осквернили пам'ятники загиблим бійцям АТО, які звільнили Лисичанськ від бойовиків.

Про це повідомляє лисичанський активіст Дмитро Михайлов на своїй сторінці в Facebook.

Це при тому, що сьогодні, 24 липня, в Лисичанську відзначають шосту річницю з дня визволення міста від російської окупації.

"У Лисичанську в річницю визволення міста від окупантів вандали облили фарбою пам'ятник загиблим визволителям", - написав активіст.

Фото: Дмитро Михайлов

Фото: Скріншот коментарів до публікації Дмитра Михайлова

Шість років тому, з 19 по 24 липня 2014 року, українські військові звільнили від російських окупантів чотири міста Луганської області - Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасную і Лисичанськ.

Як відомо, активні бойові дії в Лисичанську проходили 22-24 липня 2014 року 24 липня бійці батальйону спецпризначення НГУ "Донбас" підняли український прапор над будівлею Лисичанської міської ради.

Як пише видання "Час Пік," в боях за Лисичанськ від кулі снайпера 23 липня 2014 загинув полковник Олександр Радієвський. Намагаючись врятувати свого командира також загинули комбат Криворізької бригади Нацгвардії підполковник Павло Сницар і солдат Ігор Коцяр.

Жителі Лисичанська шанують пам'ять загиблих героїв. В їх честь в місті встановлені пам'ятні знаки, до яких вдячні лисичани покладають квіти.

Як писав "Апостроф", протягом доби 22 липня, озброєні формування Російської Федерації на Донбасі 15 раз порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому міномети 120-го калібру, озброєння БМП, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, БПЛА та стрілецьку зброю.