RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

В Одесі прийняли рішення по затонулому танкеру

У неділю, 26 липня, в Одесі провели засідання комісії з надзвичайних ситуацій щодо затонулого танкера Delfi, ситуацію визнали надзвичайною місцевого рівня.

Про це повідомив у Facebook голова обласної державної адміністрації (ОДА) Максим Куций.

"Сьогодні провели засідання комісії з надзвичайних ситуацій щодо затонулого танкера Delfi. Головне – ситуація визнана як надзвичайна, місцевого рівня. Завтра, за законом, це має затвердити експертна комісія ДСНС України. Після цього процес ліквідації танкера остаточно перейде виключно до держави", – написав чиновник.

За його словами, у судновласника і найнятої ним підрядної організації "було достатньо часу і спроб для вдалого підйому судна, вочевидь, їх підхід не спрацьовує".

Голова ОДА, зокрема, підкреслив, що "роботи не зупиняться навіть на період проведення тендера" на підняття судна.

"Перше. Роботи не зупиняться навіть на період проведення тендера. Друге. Держекоінспекцією ініційовано перерахунок збитків, завданих екології. Третє. Застосуємо скорочену процедуру закупівлі послуг у підрядників, без бюрократичних затримок. Четверте. Уже завтра ми проведемо розширену нараду за участі експертів галузі. Саме їхні технічні обґрунтування стануть основою для оперативної ліквідації судна", – пояснив Куций.

Нагадаємо, раніше при спробі витягнути танкер у одного з буксирів порвався канат. Тому витягти судно не вдалося.

Як повідомляв "Апостроф", операція з видалення танкера Delfi з акваторії морського порту в Одесі оцінена майже в 25 млн гривень, адміністрація морських портів України оголосила тендер з вибору підрядника.