RU  UA

Генерал Ігор Романенко розповів, як досягти стійкого перемир'я на Донбасі

Стійкого справжнього перемир'я на Донбасі без будь-яких порушень дуже складно досягти.

Про це розповів Ігор Романенко, екс-заступник начальника Генерального штабу ЗСУ (2006-2010 роки - ред. "Апостроф") в ефірі "Апостроф TV".

За його словами те, що вже за півгодини після перемир'я бойовики почали вести обстріл - не дивно. Адже справжнє перемир'я поки що ніхто не укладав.

"Зробити це все насправді - дуже складна, системна робота. Потрібно поставити роботу, в якій би брали участь військові дипломати з двох сторін і реалізувати. Прописати всі зони відповідальності, хто контролює тощо", - розповів він.

На його думку потрібно зробити все, щоб встановити реальний режим тиші або ж відкинути цю ідею, щоб показати, що, на жаль, на даний період часу, це неможливо через поведінку бойовиків.

Як писав "Апостроф", бойовики ЛДНР знову порушили перемир'я, досягнуте на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську. За минулу добу, 27 липня, окупанти тричі обстріляли позиції підрозділів ООС, які тримають оборону на Донбасі, застосувавши протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.