RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Загрожує трагедією: експерт вказав на головну проблему з легалізацією зброї в Україні

Політичний експерт Дмитро Васильєв висловився про легалізацію зброї в Україні, вважає, що такий закон не потрібен Україні.

Про це він сказав в ефірі "Апостроф TV".

"На мій погляд ті країни які дозволили володіння зброєю, завжди переживають трагічні моменти, коли гинуть невинні люди та діти. Тому, я розумію, з одної сторони на руках у українців є надзвичайна кількість зброї, дуже частно не легалізованої, але з іншої сторони, саме це дозволяє інколи більш ефективно регулювати та керувати ситуацією, Тобто фактично дозволяє робити так, щоб люди не поспішали користуватись зброєю", - розповів Васильєв.

Він звертає увагу, що за законом про легалізацію зброї з'являть пункти в яких дозволяється користуватися зброєю, що матиме наслідки.

"Зважаючи на нашу м'яко кажучи неефективну судову систему, люди, які володіють зброєю, зможуть за гроші домовлятись з судами таким чином, щоб доводити свою легальну причину користуватись зброєю. Це може призводити до кричущої ситуації в суспільстві, коли почнуться ганстерські чи техаські розбірки зі зброєю на руках. Я вважаю, що ця ініціатива для України зовсім не прийнятна, та легалізувати зброю в Україні не потрібно", - підсумував експерт.